Zalt Bommelsche Courant, 9 juli 1921
Op woensdag 15 juni 1921, tien maanden na hun trouwdatum, wordt het eerste kind van Cornelia en Goosen geboren; een dochter. Ze besluiten het 'Jenneke' te noemen, dus vernoemd naar de moeder van Cornelia. Vader Goosen gaat in het dorp Brakel waar ze na hun trouwen zijn gaan wonen aangifte van de geboorte doen. Hij loopt op weg naar het gemeentehuis nog even langs zijn oudere zus Teun. Die geeft hem duidelijk te verstaan, dat hij het niet kan maken om zijn eerste dochter niet naar zijn eigen moeder te vernoemen. Goosen vindt dat zij eigenlijk wel gelijk heeft. Hij neemt daarop zelf een besluit zonder even terug te lopen naar Cornelia om dit te overleggen. Hij besluit zijn dochter alsnog te vernoemen naar zijn eigen moeder Gonda, die voluit 'Konnegonda Geertrui' heet. Hun dochter wordt daarom die dag door de ambtenaar ingeschreven als 'Connegonda Geertrui den Tek'.
Dat Cornelia na terugkomst van Goosen niet blij was met deze eenzijdige actie, laat zich raden. Het is daarom haar besluit om hun eigen 'Connegonda Geertrui' niet de roepnaam 'Gonda' mee te geven, net zoals haar schoonmoeder heet. Ze pakt daarvoor het tweede deel van haar naam en geeft hun dochter de roepnaam 'Truida'. Dit is dan ook de naam, waarmee hun dochter een aantal jaren later wordt ingeschreven op de lagere school. Westlanders korten namen graag af en ze daarom wordt ze later bekend als 'Trui', dit tot haar spijt. Het voorval typeert enerzijds de sociale competenties van vader Goosen en anderzijds de verstandhouding tussen Cornelia en Goosen in de rest van hun huwelijk.
Dochter Trui(da) den Tek op 1-jarige leeftijd
Goosen vernoemde zijn dochter dus naar zijn moeder 'Konnegonda', maar liet haar bij die aangifte inschrijven met een 'C', dus Connegonda. Een mogelijke verklaring voor deze wisseling van voorletter is dat zijn oudste broer Christiaan in hetzelfde dorp dan al een 11 jaar oude dochter heeft met de naam 'Konnegonda Geertrui den Tek'. De naam Connegonda kwam in een verder verleden overigens al wel met een 'C' voor. Die naam Connegonda Geertrui komt op dat moment namelijk al een aantal eeuwen voor in de familielijn. De moeder van Goosen werd namelijk vernoemd naar haar oma van vaders kant: 'Connegonda Geertrui Grandia' (1770 - 1848). Deze Gonda Grandia werd op haar beurt weer vernoemd naar de oma van haar vader: 'Connegonda Geertruij Rosworm', die rond 1670 werd geboren. Mogelijk waren het er meer, maar verder kunnen we niet terug in de stamboom.
Het Brakelse gemeentehuis destijds
PS de geboorteakte van eerste dochter Truida uit 1921 is digitaal nog niet beschikbaar in het Gelders Archief. Dit komt omdat geboorteakten in Nederland vanuit de 'Archiefwet' pas na 100 jaar mogen worden vrijgegeven. Voor huwelijksakten geldt overigens 75 jaar en voor overlijdensakten 50 jaar.